• 1404/04/10 - 12:50
  • - تعداد بازدید: 36
  • - تعداد بازدیدکننده: 33
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دکتر توکلی:

ارتقا رتبه جهانی دانشگاه علوم پزشکی ایران نتیجه تلاش سرمایه انسانی و اجرای سیاست‌های راهبردی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ارتقای رتبه جهانی دانشگاه علوم پزشکی ایران حاصل تلاش مستمر سرمایه انسانی و اجرای دقیق سیاست‌های راهبردی است گفت این اتفاق جایگاه دانشگاه را در عرصه بین‌المللی تقویت کرده و مسیر همکاری‌های علمی و پژوهشی را هموار ساخته است.

351198.mp3 ارتقا رتبه جهانی دانشگاه علوم پزشکی ایران نتیجه تلاش سرمایه انسانی و اجرای سیاست‌های راهبردی است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی رئیس دانشگاه در نشست خبری که صبح امروز دوشنبه ۱۰ تیرماه در سالن شهید یاسینی برگزار شد، با اشاره به رویکردهای نوین دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات سلامت، گفت: امروز نیاز داریم دانشگاه‌ها از روزمرگی فاصله بگیرند و با تکیه بر ظرفیت‌های راهبردی، به نهادهایی فعال در جامعه تبدیل شوند؛ دانشگاه‌هایی که نه‌فقط آموزش می‌دهند، بلکه در توسعه سلامت و اقتصاد آن نیز نقش‌آفرین باشند.
 
وی با اشاره به اهمیت حرکت به‌سمت دانشگاه‌های نسل نو افزود: نسل نو دانشگاه‌ها از پوسته خود خارج می‌شوند، وارد جامعه می‌شوند و در بازار سلامت نقش ایفا می‌کنند. ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی ایران بر همین اساس برنامه‌ریزی کرده‌ایم و اهداف خود را در قالب سند استراتژیک تعریف کرده‌ایم.
 
دکتر توکلی به برنامه‌های کلان دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ تخت بیمارستانی در دانشگاه با تکیه بر سرمایه‌گذاری خارج از منابع دولتی در حال راه‌اندازی است. این مدل همکاری با بخش خصوصی، نشان‌دهنده توان ما در خلق ثروت، بدون اتکا به منابع بودجه‌ای است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر لزوم هماهنگی بین‌بخشی در نظام سلامت اظهار داشت: بر اساس اسناد ملی، حدود ۸۰ درصد اهداف سلامت‌محور کشور تنها از طریق مشارکت سایر دستگاه‌ها قابل تحقق است و وزارت بهداشت به‌تنهایی تنها ۲۰ درصد توان اجرایی را دارد. از این رو، هماهنگی‌های بین‌بخشی برای تحقق این برنامه‌ها بسیار ضروری است.
 
وی افزود: در حوادث اخیر، همکاران ما در بهداشت و درمان استان تهران با تمام ظرفیت پای کار بودند و نشان دادند که نظام سلامت ما آمادگی مدیریت بحران را دارد. دانشگاه علوم پزشکی ایران با تکیه بر منابع انسانی خود، در حوزه‌های مختلفی ازجمله پرستاری، توانبخشی، مدیریت سلامت، آموزش پزشکی و بین‌الملل عملکرد بسیار خوبی داشته و توانسته در رتبه‌بندی‌های جهانی مانند QS جایگاه‌های قابل توجهی کسب کند.
 
دکتر توکلی در ادامه به نقش دانشگاه در تربیت مدیران حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: دانشکده مدیریت دانشگاه یکی از سرمایه‌های علمی کشور است و در تربیت مدیران سلامت نقشی اساسی دارد. همچنین با راه‌اندازی مرکز تفکر و آینده‌پژوهی، مسیرهای توسعه آتی دانشگاه به‌صورت علمی و نظام‌مند طراحی شده است.
 
وی در پایان از حمایت وزارت بهداشت از دانشگاه در دوره فعلی تقدیر کرد و گفت: نگاه مثبت مسئولان وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها موجب انگیزه مضاعف برای رشد شده است. ما اکنون در مسیری قرار داریم که می‌توانیم در توسعه عدالت در سلامت، حمایت از سیاست‌های جمعیتی، اجرای پزشک خانواده و توسعه خدمات در مناطق کم‌برخوردار مؤثر عمل کنیم.
 
دکتر توکلی در پاسخ به سوالات اصحاب رسانه نیز در خصوص عملکرد دانشگاه علوم پزشکی ایران در بحران اخیر، با اشاره به نقش کلیدی این دانشگاه در مدیریت بحران گفت: از نخستین روز وقوع حادثه، کمیته بحران دانشگاه تشکیل و پنج جلسه رسمی برگزار شد. پس از گذشت یک هفته، مسئولیت هماهنگی ستاد بهداشت و درمان استان تهران به دانشگاه علوم پزشکی ایران واگذار شد.
 
وی افزود: در این مدت، پذیرای حدود ۷۰۰ مصدوم بودیم؛ ظرفیتی که به‌راحتی مدیریت شد و با لغو مرخصی‌ها و آماده‌باش کامل بیمارستان‌ها، هیچ‌گونه کمبودی در حوزه نیروی انسانی یا تجهیزات نداشتیم به نحوی که برای حداقل 3 ماه امکانات ذخیره سازی شده و برای 2 روز کامل نیز غذای خشک تامین شده است.
 
دکتر توکلی با اشاره به ساماندهی نیروهای داوطلب در قالب سامانه مدیریت بحران (DOC) و همکاری با بسیج جامعه پزشکی، هلال‌احمر و معاونت دانشجویی، از تشکیل بانک اطلاعاتی پرسنل و پشتیبانی مستمر از مصدومان پس از ترخیص خبر داد.
 
وی ضمن قدردانی از تلاش بی‌وقفه کادر درمان در بحران اخیر، تأکید کرد: تیم‌های تخصصی در حوزه طب اورژانس، جراحی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و بیهوشی به‌صورت شبانه‌روزی در مراکز پذیرش فعال بودند. در یکی از موارد اخیر، ۸۰ مصدوم بمباران جنوب تهران ظرف کمتر از دو ساعت تعیین تکلیف و ۶۰ نفر پس از درمان ترخیص شدند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین به آسیب‌های وارده به بیمارستان‌های حضرت فاطمه (س) و مطهری اشاره کرد و افزود: با وجود آسیب‌ها، هیچ‌کدام از بیمارستان‌ها خدمات را متوقف نکردند و صرفاً اعمال غیر اورژانسی به تعویق افتاد. این موضوع، ظرفیت بیمارستان‌ها را تا ۷۰ درصد افزایش داد.
 
در حوزه سلامت روان، دکتر توکلی از تهیه هفت بسته آموزشی و درمانی ویژه بحران، در قالب انیمیشن، موشن‌گرافی و دستورالعمل‌های علمی خبر داد که با محوریت دانشکده علوم رفتاری تهیه شده و به‌زودی در دسترس عموم قرار می‌گیرد.
 
وی همچنین از طراحی سامانه خودارزیابی سلامت روان خبر داد که شهروندان می‌توانند در زمان بحران، وضعیت روانی خود را آنلاین بررسی کنند.
 
در پایان، دکتر توکلی با اشاره به توسعه خدمات در مناطق حاشیه‌ای نظیر شهر قدس، ملارد، بهارستان و رباط کریم، گفت: استقلال عملکرد درمانی در این مناطق باعث شد بیماران نیازی به ارجاع به تهران نداشته باشند؛ این ظرفیت، به ما امکان رزیلینسی بالاتر در بحران‌ها را می‌دهد و احساس امنیت را در مردم تقویت می‌کند.
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,عکس
  • کد خبر : 351198
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حمیده  آقاجانی
خبرنگار:

حمیده آقاجانی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب